Slangespredning og gjødselpumping

JDD MASKIN er opptatt av å kunne tilby profesjonelt utstyr, og har derfor anskaffet slangespreder utstyr med 12 meter stripenedlegger og ca 2 km slanger. Dimensjon på slanger er fra 6″ og ned til 4″ på slepeslangen. Vi har valgt en stor slangedimensjon for å få ut mest mulig gjødsel pr dag, og dette fir oss mulgihet for å benytte lange slaner på flere km.

Slangespredning

hydrauliske slangetromler og stor pumpe

Utstyret vår er tilpasset store entreprenører med behov for enkle og raske flytt av utstyret. Når vi kommer på garden din , har vi med flere slangetromler, den største Doda pumpen og luftkompressor til å tømme slangene med. Vi stiller med to traktorer, og alt utstyret. Dersom du som bonde ønsker å spare noen kroner kan du være med å rigge, og vokte pumpen dersom den må stoppes.

Hydraulisk gjødselmikser for store gjødselkummer

Vi tar på oss røring av gjødselkjeller og gjødselkum. Vi har to propellmiksere. Den ene er for traktor med 5 meter stav. Den andre er for hjullaster og teleskoplastere med 7 med arm og en propell som er en meter i diameter. Denne rekker det meste og er godt egnet for røring av store gjødsellagre.

Gjødselkjøring med vogn

12 500 liter vogn, sving på bakre aksling, som gjør vognen svært smidig. 12 meter stripespreder og hydraulisk lastearm på venstre side. Denne vognen manøvreres enkelt på smale gårdstun og svingete veier. Vognen flyter bra med 600 x 26,5 dekk.

Verdien på husdyrgjødsel har økt betydelig!

Etter at kunstgjødselprisene har steget betydelig kan det nå lønne seg å transportere husdyrgjødsla vesentlig lengere. Beregninger fra forsøksringen viser at normal husdyrgjødsel har en verdi på ca 130 kroner pr tonn om våren. 80 kroner etter 1. slått og ned mot 50 kroner etter 2. slått. Dette viser at vi kan transportere husdyrgjødsla i en time pr lass om våren, og likevel har gårdbrukeren en økonomisk gevinst.

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.