Rundballing

JDD Maskin har i årene 2010, 2011 og 2012 vært vert og utført forsøk for Norsk Landbruksrådgivning Agder v/ Jan Karstein Henriksen forsøkene har blitt folg fra nasjonale fagmiljøer. Forsøkene bekrefter at breispredning og raking gir vesentlig bedre forkvalitet, flere FEm pr ball og at forkvaliteten øker. Gjæringkvaliteten blir også bedre som igjen også reduserer faren for mugg.

Vi har store kunder med over 1000 rundballer pr år til mindre kunder med bare 20 rundballer pr år. Vi hjelper alle med slåtten.

Vi bruker 2 stk Claas Uniwrap 455 presser. Denne pressen er etter vår mening det råeste på markede til å lage harde baller med god kutting. Pressene har 25 kniver, Hydraulisk MPS med regulerbart trykk. Ballediameteren kan enkelt stilles fra førerplassen. + mange andre nye funksjoner og bedre kapasitet.

Slåing med 6 meter slåmaskiner med crimper og breispredning

Vi breisprer graset for å oppnå bedre förkvalitet med et jevnere resultat, og redusert fare for mugg. Breispredning reduserer åndingen, og dermed øker forkonsentrasjonen og det totale energiinnholdet. I tillegg blir det i gjennomsnitt høyere tørrstoff innhold, som igjen gir flere FEm i hver rundball og dermed lavere transport kostnad.

traktor med slåmaskin
Jordbrukslandskap
Traktor med slåmaskin
Jordbrukslandskap

Raking

Vi har to-rotors river med stor kapasitet. Raking utføres på timepris eller som oftest er den inkludert i prisen pr rundball. Vi har effektiv rive som gjør at vi tar på oss oppdrag for andre selv mitt i slåtten. Vi raker mest i egen regis før rundballing. Raka passer ogspå bra for selvgående snittere, eller høyballepresse.

Raking av gress

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.